Nyheder 2013

Januar:

Thai Nord og generalkonsul Ib Thomsen afholdt reception I Aalborg for at byde H.E. ambassadør Vimon Kidchob velkommen til Nordjylland. Ca. 50 gæster var mødt frem til receptionen.

6. februar 2013

Generalkonsulen deltog i sammenkomst i Asia House, København, arrangeret af Dansk-Thai Forening

28. februar - 3. marts 2013

Hendes Kongelige Højhed, Prinsesse Maha Chakri Sirindhorn havde udvist den store ære, at acceptere generalkonsulens invitation til et besøg i Danmark. Generalkonsulen deltog derfor i diverse møder for planlægning af dette besøg.

8. - 10. marts 2013

Den Kongelige Thailandske Ambassade, Generalkonsulatet, Thai Nord, Thai Airways International samt TAT Stockholm deltog igen i år i udstillingen "Forår" i Aalborg.

 

11. marts 2013

Hendes Kongelige Højhed, Prinsesse Maha Chakri Sirindhorn ankom til Kastrup Lufthavn Kl. 06:45, hvor ambassadør Vimon Kidchob og generalkonsulIb Thomsen var mødt frem for at byde velkommen.

Ambassadøren og generalkonsulen ledsagede prinsessen til Hotel Bella Sky, hvor der blev serveret morgenmad.

Ambassadøren og gesneralkonsulen ledsagede derefter Hendes Kongelige Højhed til København Zoo, hvor de bl.a. fik forevist de nye lokaliteter for isbjørnene. Derefter fortsatte man til elefanternes domæne, hvor Hendes KongeligeHøjhed navngav den kun 2 uger gamle elefantunge, som fra denne dato har navnet Khao Sok. Dette navn henviser til den 740 km2 store nationalpark i det sydlige Thailand, som bl.a. er kendt for sin bestand af elefanter. Begge forældre til den unge elefant er en gave fra den thailandske kongefamilie, og det var Hendes Kongelige Højhed Prinsesse Maha Chakri Sirindhorn, som velsignede Kha Sok's moder før hun blev fløjet til Danmark i 2001.

Generalkonsulen deltog derefter sammen med den kongelige delegation i en frokost på Bernsdorff Slot.

Senere gik turen til Danmarks Tekniske Universitet med besøg på Hydraulisk Institut.

Om aftenen afholdt generalkonsulen mioddag på Bella Sky til ære for Hendes Kongelige Højhed.

 

12. marts 2013

Morgenmad med Hendes Kongelige Højhed på Hotel Bella Sky, hvorefter turen gik til Kastrup Lufthavn, hvor der blev taget afsked med Hendes Kongelige Højhed, som skulle rejse til Norge.

 

22. april 2013

Generalkonsulen inviterede H.E. ambassadør Vimon Kidchob samt personalet på ambassaden på stegt flæsk med persillesovs på Københavns ældste restaurant "Det Lille Apotek", så de kunne få mulighed for at prøve traditionel dansk mad.

 

18. maj 2013

Generalkonsulen deltog for 22. gang i den årlige sommerfest på Bønnerup Strand, hvor ca. 180 personer var mødt op. Det er altid lærerigt og interessant at møde såvel gamle kendinge samt nyankomne.

 17. august 2013

Thai Nord afholder sommerfest med mobilkonsulat (fornyelse af Thai pas) i Vesterkær Fritidscenter, Aalborg.

27. august - 1. sesptember 2013.

Aalborg i Rødt afholdes for 7. gang. Der vil i denne forbindelse blive afholdt Thai festival 30. - 31. august på C. W. Obels Plads, Aalborg med thailandske kulturaktiviteter, bl.a. opvisning i traditionel thai dans af dansegruppe fra Thailand.

Torsdag 26. September 2013.

Generalkonsulen deltog i møde arrangeret af BOI Thailand i Asia House, København

Mandag 7. Oktober 2013.

Generalkonsulen vil deltage i et koncertarrangement "An Evening of Royal Entertainmrent"  i Asia House, København

Onsadag 9. Oktober 2013

Generalkonsulen vil deltage i åbningen af Fiskerimessen "Danfish". som afholdes i Aalborg Kogres- og Kultur Center" i dagene 9., 10, og 11 Oktober 2013

 

14. - 16. Oktober

Generalkonsulen ledsagede H.E. Ambassador Ms. Vimon Kidchob ved besøg på forskellige virksomheder og institutioner i Jylland.

14. oktober. Der blev aflagt besøg hos Mariager Salt Center, Mariager samt Research Center Foulum (Århus Universitet), Tjele.

15. oktober. Besøg på Grundfos, Bjerringbro. Østerild Test Site for Offshore Gigant Wind Turbines, Østerild. Hanstholm Wave Star Energy, Hanstholm,

Middag med præsentattion af Thisted Kommune ved borgmester Lene Kjelgaard Jensen.

16. oktober. Besøg på B&O, Struer samt Maabjerg Bio Energy, Holstebro.

 

6. November - 23. November 2013.

Generalkonsulen aflagde besøg i Thailand.

 

5. December 2013

Generalkonsulen deltog i festlighederne i København i anledning af Hand Majestæt Kongen af Thailands 86. fødselsdag, arrangeret af Den Kongelige Thailandske Ambassade.

 

6. December 2013.

Generalkonsulen overværede koncerten "Reflection of Thais" på National museet, arrangeret af Den kongelige Thailandske Ambassade, København og Prinsesse Galyani Vadhana, Institute of Music.

 

18. Januar 2014

Det er nu 25 år siden, at Generalkonsul Ib Thomsen blev udnævnt til Konsul for Thailand.

I denne anledning havde Generalkonsulen inviteret diplomater samt prsonale på den Thailandske Ambassade til middag på restauran Kiin Kiin i København. Det var en forfriskende indslag i dagligdagen at være sammen under uformelle forhold.

Vi vil gerne benytte lejligheden til at takke Kiin Kiin for en helt igennem vellyket arrangement.

 

19. - 21. februar 2014

 

Generalkonsulen havde besøg af H.E. Ambassadør Ms. Vimon Kidchob, hvor der den 19. 2, 2014 bl.a blev aflagt besøg på Langsand Laks, Hvide Sande, som har specialiceret sig i udklækning og opdræt af laks i recirkulerede bassiner. 

Den 20. 2. startede dagen med besøg på Vestas Wind Energy. 6940 Lem, som havde arrangeret en meget interessant rundvisning på fabrikken. Senere blev der aflagt besøg hos Borgmester Iver Enevoldsen, Ringkøbinbg-Skjern Kommune, og om aftenen var generalkonsulen vært for middag med deltagelse af bl.a. ambassadøren og borgmesteren.

Den 21.2. deltog ambassadøren og generalkonsulen i åbningen af udstillingen "Ferie for Alle" i MCH, 7400 Herning, og der blev aflagt besøg på forskellige stande, bl.a. Thailands nationale stand (TAT). Om eftermiddagen blev der aflagt besøg på Carl Henning Pedersen's og Else Alfeldt's Museum, Birk Centerpark 1, 7400 Herning, hvor Museumsdirektør Lotte Korshøj havde arrangeret en interessant rundvisning.

 

 16. august 2014

På grund af indtrufne omstændigheder er den tidligere annonceret Thail Festival blevet aflyst.

Festivalen vil muligvis blive afholdt på et senere tidspunkt, som vil blive oplyst her på vor hjemmeside.

Den Kgl. Thailandske Ambassade har meddelt, at det stadig vil være muligt at få fornyet thailandsk pas i Hvide Sande denne dato. Dette vil forgå på

Det Thailandske Generalkonsulat, Stormgade 8, 6960 Hvide Sande.

Yderligere oplysninger kan fås ved henvendelse til Ambassadens visumafdeling tlf.: 39625010 (hverdage Kl. 13:00 - 15:30)