Ægteskab

Procedure for indgåelse af ægteskab i Thailand og efterfølgende registrering i Danmark af dit ægteskab:

For at få dit - i Thailand indgåede - ægteskab registreret i Danmark skal din thailandske vielsesattest oversættes til engelsk og efterfølgende legaliseres i det thailandske udenrigsministerium og på den danske ambassade i Bangkok.

1. De 2 attester - 1 på thai og 1 på engelsk - udleveret af ambassaden skal legaliseres i det thailandske udenrigsministeriums legaliseringsafdeling. Adresse på engelsk og thai er vedhæftet attesterne. Det tager ca. 45 minutter i taxa fra ambassaden ti legaliseringsafdelingen.

2. Når attesterne er legaliseret, kan du og din veninde tage på amphur(distriktskontor) og indgå ægteskab. på amphur får I begge to udleveret en vielsesattest på thai.

3. Efterfølgende skal den thailandske vielsesattest oversættes til engelsk. Hvisdu vil være sikker på, at oversættelsen er korrekt, inden du tager til det thailandske udenrigsministeriums legaliseringsafdeling, er du velkommen til at indlevere eller e-maile (scanne) den thailandske vielsesattest, oversættelsen, oplysningssiden af dit og din hustrus pas samt telefonnummer i Thailand til ambassaden m.h.p. tjek.

E-mail: bkkamb@um.dk, ambbangkok@um.dk

4. Den originale thailandske vielsesattest samt den engelske oversættelse skal herefter legaliseres i det thailandske udenrigsministeriums legaliseringsafdeling (samme sted som de 2 ovennævnte attester blev legaliseret).

5. Derefter skal de 2 legaliserede dokumenter - din thailandske vielsesattest samt den engelske oversættelse - legaliseres på den danske ambassade. For at kunne tjekke, at jeres navne er stavet rigtigt bedes I sammen med dokumenterne forevise dit og din hustrus pas.

Gebyret er THB 1.100 pr. legalisering.

6. Legaliseringen på ambassaden foretages normalt på 2-4 arbejdsdage.

7. Ved hjemkomsten til Danmark indleverer du din legaliserede vielsesattestog oversættelse til Folkeregisteret, hvorefter dit ægteskab vil blive registreret.

(opdateret 12.05.2010)